İşitme Kaybında Ne Zaman Cihaz Kullanılmalı

Teknolojinin en büyük nimetlerinden birisi olarak kabul edilen işitme cihazları, özellikle işitme sorunu yaşayan insanlar için oldukça önemli bir buluş olarak ifade edilmektedir. Bu cihazı kullanan birçok insan günlük yaşamına herhangi bir aksaklık yaşamadan devam ederken karşılaştıkları sorunların üzerinden de kolaylıkla gelebilmektedir. Bu cihazların en büyük özelliği ise işitme sorunu yaşayan birisinin toplum içinde herhangi bir iletişim sorunuyla karşılaşmamasını sağlamasıdır.

Ne Zaman Cihaz Kullanılmalı?

İşitme sorunu doğuştan olabileceği gibi doğum sonrasında herhangi bir kazadan dolayı ya da yaşın ilerlemesinden dolayı da ortaya çıkabilmektedir. Bu gibi durumlarda işitme zorluğunun hayatı olumsuz etkilemeye başladığı andan itibaren kullanılmaya başlanması mümkün olmaktadır.

Günlük hayatını yaşarken normalde herhangi bir sorun yaşamazken bir dönemden sonra işitmesinde azalma ya da kaybolma hisseden birisi alanında uzman bir hekime başvurmalıdır. Bu başvurunun sonrasında uzman hekim tarafından yapılan gerekli muayene ve tetkiklerin sonrasında işitme cihazı kullanımına başlanabilir.

Uzman tarafından düzenlenen raporun ardından kullanılmaya başlanan işitme cihazlarının asıl amacı kişinin kulağı tarafından duyulmakta zorluk çekilen ses titreşimlerinin kulağının yapısına uygun olabilecek şekle gelmesi için yükseltmektir. Bu cihazlar aynı zamanda oldukça teknolojik aletlerdir ve oldukça küçük ebatlarda tasarlanmışlardır.

Mikrofon, yükseltici ve hoparlör kısımlarından meydana gelen bu cihazlar sadece ses titreşimlerinin yükseltilmesi için değil aynı zamanda gürültülü ortamlarda sesleri ayırt edebilme hususunda da kullanıcılarına yardımcı olması mümkündür.